Hrvatski radio

Radio Zadar

Godišnji koncert učenika glazbene škole

28.05.2013.

08:16

Autor: Radio Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Učenici Glazbene škole Blagoje Bersa održat će tradicionalni godišnji koncert u HNK Zadar. Nastupit će najbolji solisti, zbor, orkestar i klapa Bersice. Koncert počinje u 19 sati.

Ovim koncertom učenici Glazbene škole «Blagoje Bersa» uključuju se u akciju «Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači» koju je pokrenuo zadarski Lions klub. Pri ulasku u kazališnu dvoranu posjetitelji će moći donirati priloge za obnovu koncertne dvorane u Kneževoj palači. 

Glazbena je škola u Kneževoj palači desetljećima odgajala nove naraštaje glazbenika koji su svoje prve kao i mnoge kasnije nastupe imali u njenoj koncertnoj dvorani. U njoj se, sve do listopada 1991. godine, kad je uništena agresorskim granatama, odvijao gotovo sav glazbeni život Zadra. Obnova Kneževe palače i povratak glazbe u nju, želja je i profesora i učenika Glazbene škole «Blagoje Bersa» i brojnih drugih Zadrana. Lions klub Zadar je, stoga, pokrenuo akciju kojom bi se ubrzao proces obnove i uređenja prostora u toj vrijednoj građevini. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.