Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradska knjižnica Zadar slavi svoj dan

04.10.2013.

07:13

Autor:

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tim povodom će, kao i svake godine, biti dodijeljene nagrade naj-čitateljima i najblogerima na blogovima koje vode djelatnici Knjižnice.

Poseban gost proslave je Veljko Barbieri, koji će tom prigodom prvi put predstaviti svoju novu zbirku pripovijetki "Vrijeme je za gozbu", te usput i pripremiti jelo za okupljene.

O suradnji s poznatim književnikom ravnatelj knjižnice Ivan Pehar je rekao: 

Kad smo imali akciju „Zadar čita“ u travnju, Veljko je bio naš gost i predstavio je svoju knjigu. Tada smo se zaista sprijateljili, i postao je vrlo bliski prijatelj Gradske knjižnice, i tada mi je već obećao da će doći. Ja sam mu rekao, Veljko, ti dobro pišeš, ali mi bismo željeli osjetiti miris i okus toga što napraviš i on je obećao tako i učiniti.  Danas nam predstavlja svoju najnoviju knjigu „Vrijeme je za gozbu“, i priprema nam nešto što ćemo probati nakon prezentacije knjige. 

Knjižnica postoji od 1949. godine. Do 1999. Knjižnica je djelovala u staroj gradskoj jezgri u Kneževoj palači. Zbog velikih oštećenja u Domovinskom ratu od 1999. središnjica Knjižnice posluje u ul. Stjepana Radića 11b. Od 1992. Knjižnica ima ogranak na Bilom brigu. Od 2006. u sastavu Knjižnice djeluje bibliobus. U gradskim predjelima Crno i Ploča ogranci Knjižnice otvoreni su 2007., a u Arbanasima 2008. godine. Gradska knjižnica Zadar središnja je zadarska posudbena narodna knjižnica, središte mreže zadarskih Knjižnica, ali i središte lokalne zajednice zbog velikog broja događanja koje prihvaća, pomaže ili samostalno organizira. Za svoj rad Knjižnica i njeni djelatnici dobili su niz nagrada i priznanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.