Hrvatski radio

Radio Zadar

I na Silbu stiže dašak ovogodišnjih Glazbenih večeri

29.06.2018.

17:11

Autor: HRT radio zadar

ilustracija: kuzd

ilustracija: kuzd

Foto: - / -

58. Glazbene večeri u sv. Donatu ove godine počinju 4. srpnja i trajat će do 9. kolovoza. Iz Koncertnog ureda Zadar poručuju kako Festival idućeg četvrtka na Forumu otvara Njegovo Veličanstvo - klavir, uz pratnju simfonijskog orkestra HRT-a.

Klavirski koncerti Liszta, Rahmanjinova i Čajkovskog odzvanjat će našim Forumom. Osim tog, očekuje nas mnoštvo izvrsnih koncerata, od otvorenim nebom slušat ćemo i najpoznatije i najljepše operne arije G. Rossinija, a posebnost ovogodišnjih Glazbenih večeri 17. srpnja bit će koncert će biti Hommage à Bruno Bjelinski i Igor Kuljerić koji će izvoditi Simonijski orkestar HRT-a, a održat će se na otoku Silbi. Solisti na ovom koncertu će biti kćer Igora Kuljerića - Ivana Bilić, a dirigent sin Bruna Bjelinskog - Alan Bjelinski. 

SRIJEDA, 04.07.

Forum, 21:30 h
Njegovo veličanstvo, klavir!
SIMFONIJSKI ORKESTAR HRT-a
Svečanost otvorenja
Marijan Đuzel, klavir
Jurica Šoša, klavir
Andrej Gugnin, klavir
Pierre-André Valade, dirigent

F. Liszt, S. Rahmanjinov, P. I. Čajkovski

Ulaz slobodan

Osim tog, očekuje nas mnoštvo izvrsnih koncerta poput orguljaša Pavla Mašića, ansambla za renesansnu glazbu Marco Polo, violončelista Mihovila Karuza, gudačkog kvarteta Henschel, Wiener Kammersymfonie, orkestra Epoque, gudačkog kvarteta Kaos i Kineskog Bamboo orkestra.Na programu će biti i dva integralna opusa najplodnijega skladatelja u povijesti, J. S. Bacha, te Treća simfonija L. van Beethovena, Eroica koja će održati u Katedrali sv. Stošije, a izvest će ga Zadarski komorni orkestar pod vodstvom Ivana Repušića. 

 

Direktna prodaja ulaznica bit će na Info pultu Kneževe palače radnim danima u vremenu od 11 do 13 i 19 do 21 sat te subotom od 11 do 13.

 

Ulaznice se također mogu kupiti i online putem na stranici www.ulaznice.hr.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.