Hrvatski radio

Radio Zadar

I sutra će svanuti

13.06.2013.

08:20

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

To je refleksivna poezija, pišem slobodno, prvo smislim naslov, a onda mi riječi dolaze spontano. Zbrika sadrži 57 pjesama, vjerujem u njihovu kvalitetu - kazao je autor Franko Sorić na sinoćnjem predstavljaju svoje zbirke "I sutra će svanuti".

F. Sorić je napomenuo i kako mu smeta opća ravnodušnost prema poeziji, ljudi kaže danas smatraju da su pjesnici marginalci, a u ranije doba to nije bilo tako, pjesnici su bili ravnopravni sa svima.

 "U pjesmama profesora Sorića se osjeća veća neizrečena poruka od one izrečene, primjerice stih iz pjesme naslova Teško je biti, a još teže ne biti: Teško je biti čovjek , živjeti nepokolebljivo životom diljem zemlje i planeta koji su stalnost. " - istaknuo je književnik Ante Tičić.

Profesor Franko Sorić studij njemačkog i francuskog završio je na zadarskom Sveučilištu i ovo mu je peta zbirka poezije. Voli kaže poeziju Vlade Gotovaca, Slavka Mihalića i Luke Paljetka. Kako je rekao Goethe treba promatrati okolinu, sebe i onda pisati.- poručuje Sorić.

Predstavljanje zbirke održano je u Izložbenoj dvorani zadarske Znanstvene knjižnice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.