Hrvatski radio

Radio Zadar

I Think This Is The Beginning Of A Beautiful Friendship

17.07.2022.

09:53

Autor: tp

Scena iz filma Casablanca

Scena iz filma Casablanca

Foto: - / -

Jedan od najpoznatijih, ali i najznačajnijih filmova u povijesti, romantična ratna melodrama Michaela Curtiza, ''Casablanca''bit će danas prikazana u Kino zoni povodom 80. obljetnice od premijernog prikazivanja. Projekcija je u 21 sat.

Humphrey Bogart i Ingrid Bergman

Humphrey Bogart i Ingrid Bergman

Foto: - / -

Tradiciju obilježavanja okruglih rođendana klasika u srpnju ćemo nastaviti uz jedan od najpoznatijih, ali i najznačajnijih filmova u povijesti, besmrtnu romantičnu ratnu melodramu Michaela Curtiza, ''Casablanca'' koja je na rasporedu u nedjelju 17. srpnja povodom 80. obljetnice od premijernog prikazivanja.


Rick Blaine je ogorčeni, cinični američki emigrant s prebivalištem u Casablanci. Posjeduje i vodi "Rick's Café Américain", otmjeni noćni klub i tajnu kockarnicu koja privlači raznoliku klijentelu: višijske i nacističke časnike, izbjeglice i lopove. U jednom trenutku u Rickov život ulazi razlog njegove ogorčenosti. Njegova bivša ljubavnica Ilsa Lund stiže sa svojim mužem Victorom Laszlom, bjeguncem i vođom češkog Pokreta otpora kojeg traže nacisti…


Na ovom slavnom klasiku odrastale su generacije, a Kino Zona pruža mlađim, ali i starijim gledateljima jedinstveno iskustvo gledanja legendarnih Humphreya Bogarta, Ingrid Bergman, Claudea Rainsa, Conrada Veidta i Petera Lorrea na velikom platnu.


Nagrađen Oskarima za najbolji film, režiju i scenarij, ''Casablanca'' je remek-djelo koje se ne propušta, a Poljanom Branka Stojakovića će se prvi put glasno prolomiti nezaboravni citati: "Here's Looking At You, Kid.", "Of All The Gin Joints In All The Towns In All The World, She Walks Into Mine.", "We'll Always Have Paris." Ili pak antologijski "I Think This Is The Beginning Of A Beautiful Friendship.".


*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Kulturoskop

Svakog utorka i četvrtka u Kulturoskopu od 16.15 sati s vama je Maja Milin. Donosi vam pregled događaja i novosti u kulturnom životu Zadra, Zadarske županije i Hrvatske. Razgovore s umjetnicima, osvrte i najave.

Poslušajte u Slušaonici