Hrvatski radio

Radio Zadar

"Karlson s krova", predstava o prijateljstvu

27.02.2017.

11:05

Autor: Žana Morović Rudić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kazalište lutaka Zadar u srijedu izlazi sa novom premijerom. Predstavu o prijateljstvu "Karlson s krova" režira Ljudmila Fedorova, prema motivima romana spisateljice koja je napisala kultnu Pipi Dugu Čarapu, Astrid Lindgren.

U novoj predstavi zadarskih lutkara uživat će i djeca i odrasli. Lutkarska tehnika je tradicionalna, ali je pravi izazov bio tekst - kaže Ljudmila Fedorova, redateljica koja je sa zadarskim lutkarima već osvojila brojne nagrade za predstavu Zvjezdica: Hvala vam što ste me pozvali. Iznimno mi je drago da ponovno surađujemo i to na tekstu koji dosad nije bio preveden na hrvatski. Riječ je o romanu koji sadrži brojne teme i mislim da će podjednako biti zanimljiv i djeci ali i odraslima. Pametan je i duhovit.

A da će u predstavi mnogi prepoznati situacije iz života - smatra glumica Anđela ĆurkovićU starijih će evocirati trenutke usamljenosti ili potrebe za nekim našim ultimativnim prijateljem, a djecu će nadam se inspirirati da pronađu pravo prijateljstvo. 

Karlsona s krova glumi Dominik KarakašićSjajno smo surađivali, nadopunjavali smo se i mislim da će se to zajedništvo vidjeti i osjetiti u ovoj predstavi.

Osim Anđele i Dominika u predstavi igraju Irena Bausović, Sanja Zalović, Juraj Aras i Josip Mihatov- Lutke i scenu izradila je Marija Klocheva, autor glazbe je Tomislav Pehar, tekstove songova potpisuje Davor Grzunov, a za oblikovanje svjetla zaduženi su Ivo Nižić i Frane Papić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.