Hrvatski radio

Radio Zadar

Kino Zona nastavlja s promocijom sjajnih domaćih naslova

20.12.2020.

12:41

Autor: Maja Milin

Kino Zona

Kino Zona

Foto: - / -

Filmska godina u KINO ZONI počela je pompozno, uz veliki broj gledatelja i reprize nekih naslova. Sukladno epidemiološkoj slici, broj gledatelja se smanjivao no filmovi nisu izgubili na aktualnosti i vrijedna ekipa Kino Zone uspjela je privesti kraju svoj filmski program.

- Unatoč manjem kapacitetu gledališta, ispunjenost je odlična na stvarno jako puno projekcija. Ljudi su zadovoljni s programom i podržavaju nas, a najviše su ih veselila gostovanja uz domaće naslove. To je praksa koju planiramo nastaviti - promovirati domaći film. U tom duhu ćemo i završiti ovogodišnji program sa 8. Maratonom kratkometražnih filmova, rezimirao je ovogodišnji filmski program Kino Zone njen producent Ivica Perinović.

Za kraj, sutra nas u Kneževoj palači očekuje manifestacija koju osmu godinu za redom organizira HAVC u suradnji s nezavisnim kinima Hrvatske, a Zadar se prvi put pridružio tom popisu.

Prilika je to da naša publika, a i šire, ima mogućnost pogledati kratke filmove koji su rezervirani uglavnom za festivalsku formu. U toj nekoj selekciji smo izvdojili šest naslova pa tu imamo i animiranih, i igranih, i dokumentarnih i eksperimentalnih filmova", pojašnjava Perinović.

Bez sumnje, svi iščekujemo bolju 2021. godinu, a kakve su filmske prognoze za zadarsko nezavisno kino?

- Namjeravamo se opet vratiti u Kazalište lutaka. Gostovanja ćemo zasad ostaviti sastrane. Dok god su mjere na snazi nisu nam cilj neka masovna okupljanja jer si ih ne možemo priuštiti ali ni ovaj put nećemo zakazati s programom, zaključio je Ivica Perinović, producent Kino Zone.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.