Hrvatski radio

Radio Zadar

Koncert komornog orkestra

16.12.2013.

06:02

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večeras se održava koncert Zadarskog komornog orkestra. Gudači će nastupiti pod umjetničkim vodstvom koncert-majstora Marca Grazianija koji će nastupiti i kao solist te sa violinisticom Ankicom Šošom. Na programu su djela Vivaldija, Bacha i Piazzolle.

Gudači će nastupiti pod umjetničkim vodstvom koncert – majstora Marca Grazianija. Jedan od najistaknutijih hrvatskih violinista mlađe generacije, višestruko nagrađivani Graziani svirat će i kao solist i to s violinisticom Ankicom Šošom. Uz Orkestar izvest će Koncert za dvije violine u a – molu talijanskog majstora Antonija Vivaldija. Netom diplomirana violinistica, profesorica violine u zagrebačkoj Glazbenoj školi Pavla Markovca, aktivna komorna glazbenica i solistica Ankica Šoša ovom će se prilikom tako po drugi će se put predstaviti kao solistica uz svoj matični, Zadarski komorni orkestar. 

Solist u izvedbi veličanstvenog Bachovog Koncert za violinu i orkestar u a – molu BWV 1041 bit će Marco Graziani. Adventski koncert Zadarski komorni orkestar obogatit će i Simfonijom br. 8 Amanda Ivančića, potom popularnom i dopadljivom Serenadom za gudače u e – molu op. 20 Edwarda Elgara i strastvenim Tres piezas para orquesta da camara Ástora Piazzolle.

Koncert će se održati u Svečanoj dvorani zadarskog Sveučilišta s početkom u 20 sati. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.