Hrvatski radio

Radio Zadar

Koncert za koncertnu dvoranu

16.07.2015.

15:34

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U četvrtak, 16. srpnja na prirodnu pozornicu Trga Petra Zoranića ponovno dolaze Nela Šarić i Tomislava Lojić. Mlade glazbenice po drugi put nastupaju na ovogodišnjem festivalu Zadar classic open air kojega, kao i prethodna dva ljeta, organizira zadarski Lions klub uz potporu Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra

Festival je dio akcije što je pod nazivom „Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači“ već treću godinu provode zadarski Lionsi prikupljajući sredstva za pomoć u oživljavanju dvorane koja je nekada bila središte glazbenog života u Zadru. I na tom će koncertu, tako, svatko moći dati svoj prilog za uređenje koncertne dvorane u Kneževoj palači na čijoj su obnovi  nedavno počeli radovi.

Zadarska sopranistica Nela Šarić sudionik je festivala Zadar classic open air od njegova začetka, a osim kao solistica na njemu nastupa i kao članica Tria Anime. U rodnom je gradu završila osnovnu i srednju glazbenu školu, klavir je diplomirala u klasi Cynthie Hansell – Bakić, a magistrirala u ulozi Micaele u operi Carmen. Pjevala je u klapama, usavršavala se kod poznatih svjetskih umjetnika i nastupala u raznim prigodama u zemlji i inozemstvu, sudjelovala u brojnim glazbenim projektima, surađivala sa Zagrebačkom filharmonijom, s više ansambala i s raznima dirigentima. Članica je kvarteta duhovne i filmske glazbe Mystique, a uskoro odlazi u Španjolsku gdje je dobila angažman za ulogu Musette u  Puccinijevoj operi La Boheme.

Pijanistica Tomislava Lojić, klavir je diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Splitu i od rujna 2013. godine  radi u zadarskoj Glazbenoj školi Blagoje Bersa. Tijekom školovanja često je bila gost natjecanja i seminara poznatih pedagoga, deset je godina svirala u tamburaškom orkestru „Krsto Odak“, a brojne koncerte u Hrvatskoj i inozemstvu ostvarila kao solist, član komornih sastava ili repetitor puhača i gudača.  Na festivalu Zadar classic open air s Nelom Šarić surađuje od ove godine, nedavno su zajedno održale koncert u Essenu i uljepšale svečanost službenog početka radova na Kneževoj palači.

Koncert  Nele Šarić i Tomislave Lojić u četvrtak će na Trgu Petra Zoranića početi u 21 sat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.