Hrvatski radio

Radio Zadar

Koncert za Zadar

18.11.2013.

08:22

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Devetu godinu za redom profesori Glazbene škole Blagoje Bersa sviraju koncert u čast Grada Zadra.

Ove će godine sudjelovati 15 profesora, a na repertoaru će se naći djela najvećih skladatelja europske glazbe iz razdoblja baroka, klasicizma, romantizma, impresionizma i glazbe 20. stoljeća. Koncert će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.

 

Corellijevu Trio sonatu br. 1 op. 4 izvest će Iva Grubić (violina), Linda Ivić Bijuklić (violina), Lidija Ledinić (violončelo) i Tomislava Lojić (klavir). Preludij, fugu i varijacije op. 18 Césara Francka svirat će Ivana Skroče (klavir), a Grande valse brillante op. 18 Mirjam Škreblin (klavir). Dopadljivi Tango op. 165 Isaaca Albeniza i Mlinarov ples iz baleta Trorogi šešir Manuela de Falle izvest će gitaristi Ivan Vihar i Hrvoje Šteko. Neobičan duo bit će Lidija Ledinić i Melita Ivković u izvedbi Malagueñe op. 165 Isaaca Albeniza za violončelo i gitaru. Po prvi će se puta predstaviti nova profesorica klavira, Tomislava Lojić u izvedbi Ondine Claudea Debussyja. Petite suite istog skladatelja svirat će na glasoviru četveroručno Blanka Aždajić Medić i Martina Stipčević Petani. Zvonkim glasom kroz tri od Šest popularnih pjesama Manuela de Falle provest će nas sopranistica Nela Šarić uz pratnju gitarista Ivana Vihara. Ona će pjevati i ariju Adele iz operete Šišmiš Johanna Straussa uz klavirsku pratnju Blanke Aždajić Medić.  Za kraj koncerta Song for my father Horacea Silvera priredit će  zanimljivi ansambl kojeg čine Željko Andrić (saksofon), Dražen Habuš (truba), Ivan Vihar (gitara), Josip Marcelić (kontrabas) i Nebojša Lakić (klavir).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.