Hrvatski radio

Radio Zadar

Kreće uređenje Etno-turističkog centra u Bibinjama

11.04.2017.

18:39

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općina Bibinje dobila je 278 tisuća kuna, što će biti utrošeno u obnovu i stavljanje u funkciju Etno – turističkog centra Bigečeva kuća - izvijestili su iz Općine Bibinje .

Jučer je u Vinkovcima održano svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata po Programu podrške regionalnom razvoju. Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac potpisala je ugovore za 134 projekta koji će se financirati po programu podrške regionalnom razvoju. Među županijama, gradovima i općinama kojima su dodijeljena sredstva nalazi se i Općina Bibinje koja je dobila 278 tisuća kuna, a sredstva će po riječima načelnika Općine Bibinje Bruna Bugarije, biti utrošena u Etno – turistički centar Bigečeva kuća

Cilj je obnova i stavljanje u funkciju stare kamene kuće u povijesnoj jezgri Bibinja, poznatije kao  Bigečeva kuća  u Centar za posjetitelje kao mjesto koje bi istodobno služilo kao turistička atrakcija i javno mjesto muzejske namjene. Centar za posjetitelje obuhvatit će sve tradicijske turističke atrakcije te ponudu lokalnog stanovništva – izjavio je Bruno Bugarija, načelnik općine Bibinje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.