Hrvatski radio

Radio Zadar

MAS - velika izložba kineskog porculana

11.10.2019.

08:36

Autor: Radio Zadar

MAS - velika izložba kineskog porculana

MAS - velika izložba kineskog porculana

Foto: - / -

U sklopu Hrvatsko-kineske godine kulture i turizma, u zadarskom Muzeju antičkog stakla večeras se otvara Izložba kulture kineskog porculana - Putovanje porculana putom svile. Izložba će biti otvorena do 1. prosinca.

Muzej kineske keramike u Jingdezhenu je najstariji, najveći i međunarodno najznačajniji muzej keramike, smješten u Changjiang okrugu, Jiangxi pokrajini. U ovom Muzeju nalazi se kolekcija od preko 40 000 predmeta, uključujući i više od 500 artefakata od nacionalne važnosti i neprocjenjive kulturne vrijednosti. Na izložbi u Muzeju antičkog stakla u Zadru bit će izloženo 60 umjetničkih predmeta, većim dijelom modernijih umjetničkih djela, ali i pojedinih iznimno vrijednih kulturnih relikata. Ova umjetnička djela predstavljaju najvišu razinu umjetnosti kineske keramike i porculana.

Uz izložbu umjetničkih predmeta planiran je i multimedijalni postav s prikazom filmova i ostalih video materijala o kineskoj kulturi, porculanu i samom Muzeju u Jingdezhenu, uz predavanje ravnatelja Muzeja gosp. Zhao Ganga na temu “Razvoj i povijest keramike Jingdezhena”.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.