Hrvatski radio

Radio Zadar

Miljenku Domijanu nagrada za životno djelo

18.07.2013.

16:46

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarskom povjesničaru umjetnosti, priznatom restauratoru Miljenku Domijanu dodijeljena je nagrada za životno djelo "Vicko Andrić" za postignuća u zaštiti kulturne baštine u Hrvatskoj

Nagrada koju dodjeljuje Ministarstvo kulture priznatom zadarskom restauratoru Miljenku Domijanu biti će predana u Zagrebu 24. rujna u sklopu Dana europske baštine.

Nagrada Vicko Andrić' dodjeljuje se za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj i to za postignuća u: konzervatorsko-restauratorskim radovima na očuvanju kulturne baštine; istraživanju i dokumentiranju kulturnih dobara; razvoju konzervatorske i konzervatorsko-restauratorske struke i unapređenju sustava zaštite kulturne baštine; očuvanju i obogaćenju ukupnog fundusa kulturne baštine Republike Hrvatske. Nagrada se dodjeljuje kao godišnja  nagrada, kao nagrada za životno djelo te kao nagrada za doprinos lokalnoj zajednici.

Ove je godine za životno djelo pristiglo 10 prijedloga, za godišnju nagradu 7 prijedloga i za nagradu doprinos lokalnoj zajednici 10 prijedloga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.