Hrvatski radio

Radio Zadar

Monografije o glagoljaškom pjevanju

29.04.2013.

10:33

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U četvrtak, 2. svibnja 2013., u crkvi sv. Donata, u 18 sati, bit će predstavljene dvije multimedijske monografije – Glagoljaško pučko crkveno pjevanje Zadarske nadbiskupije: Veli Iž i Radovin.

Radi se o izdanjima Hrvatske udruge "Pjevana baština" i Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu koje su ostvarene potporom Ministarstva kulture RH, Zadarske županije i Grada Zadra, a prve su u planiranoj seriji monografija o glagoljaškom pučkom crkvenom pjevanju Zadarske nadbiskupije. Udruga "Pjevana baština" već je izdala takve multimedije za Šibensku biskupiju.

Na predstavljanju u crkvi sv. Donata, nastupit će pjevači iz Velog Iža i Radovina, bit će prikazani i isječci iz DVD filmova, a govorit će nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić, dr. Josip Faričić, prorektor Sveučilišta, dr. Tvrtko Zebec, ravnatelj Instituta za etnologiju i folkloristiku – Zagreb, dr. Joško Ćaleta, etnomuzikolog, autor prof. Livio Marijan te dr. Dragan Nimac, predsjednik Hrvatske udruge "Pjevana baština" iz Zagreba kao izdavač i suautor monografije Radovin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.