Hrvatski radio

Radio Zadar

Motovun u Kino Zoni s islandskom dramom "Prekrasni stvorovi"

31.07.2022.

12:18

Autor: Radio Zadar

Prekrasni stvorovi

Prekrasni stvorovi

Foto: PR Foto / -

Dvodnevno gostovanje Motovun film festivala u Zadru kulminirat će večerašnjom projekcijom ovogodišnjeg laureata Berlinalea, islandskom dramom "Prekrasni stvorovi" kojoj će prethoditi kratkometražni film "Datsun". Projekcija počinje u 21 sat na Poljani Branka Stojakovića, na pozornici ljetnog kina - Kino Zone.

Addi, dječak kojeg je odgojila vidovita majka, odluči u svoju bandu autsajdera prihvatiti maltretiranog dječaka. Prepušteni sami sebi, dječaci istražuju agresiju i nasilje, ali i uče o odanosti i ljubavi. Kako ponašanje grupe eskalira prema životno opasnim situacijama, Addi počinje doživljavati niz vizija nalik snu. Može li njegova novootkrivena intuicija odvesti njega i njegove prijatelje natrag na sigurniji put ili će nepovratno zaroniti u daljnje nasilje?


"Prekrasni stvorovi" je drama o sazrijevanju koja suptilno secira različite aspekte muškosti. Novi film redatelja Guðmundssona dosad je nagrađen u Cannesu, Veneciji i Berlinu, a nominiran je i za Europsku filmsku nagradu. 

Datsun

Datsun

Foto: PR foto / -

Projekciji dugometražnog islandskog filma prethodit će novozelandska kratkometražna drama "Datsun" hvaljenog redatelja Marka Albistona čiji su raniji radovi dobili posebne pohvale u Cannesu ali i veliku nagradu u natjecateljskom programu 14+ u Berlinu.


"Datsun" priča priču o Mattu, tipičnom tjeskobnom 14-godišnjaku. Kad mama odluči prodati Datsun njegovog pokojnog tate, Matt odluči povesti najboljeg prijatelja Howieja i mlađeg brata na posljednju vožnju.


Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20 sati. Projekcija počinje u 21 sat. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.