Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Danima hrvatskog jezika Moliški Hrvati

15.03.2018.

17:07

Autor: HRT radio zadar

foto: Grad Zadar

foto: Grad Zadar

Foto: - / -

U OŠ Smiljevac od 11. do 17. ožujka obilježavaju se Dani hrvatskog jezika. Tim povodom gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima, ugostio je predstavnike zajednice Hrvata iz Molisea iz Italije.

Moliški Hrvati posebni su gosti ovogodišnjeg programa Dana hrvatskog jezika i pozvani su u sklopu središnje teme pod nazivom „Mnoga lica hrvatskog jezika“, objasnio je na susretu ravnatelj OŠ Smiljevac, Bernard Kotlar.

Na današnjem stručnom skupu za učitelje hrvatskog jezika koji se održava u školi Smiljevac njihova folklorna skupina, „Kroatarantata“, pod vodstvom Antonija Samartina, svojim će nastupom pokazati aktivnosti ove hrvatske manjine koja ove godine slavi i 500. obljetnicu dolaska Hrvata u Molise, dodao je.

Moliški aktivist i pisac Antonio Sammartino, održat će kraće izlaganje pod nazivom Pet stoljeća na našo, a prof. dr. sc  Sanje Vulić, približit će sudionicima skupa ovu hrvatsku manjinu u Italiji u svojemu predavanju Moliški govori kao dio hrvatskoga jezika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.