Hrvatski radio

Radio Zadar

Na trgu Brce nastup nagrađivane studentske dubrovačke klape Kaše

13.08.2018.

07:19

Autor: rzd

Na trgu Brce nastup nagrađivane studentske dubrovačke klape Kaše

Na trgu Brce nastup nagrađivane studentske dubrovačke klape Kaše

Foto: - / -

Večeras u Biogradu nastupa nagrađivana dubrovačka klapa Kaše - sastavljena od studenata Sveučilišta u Dubrovniku. Na ovogodišnjem festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, osvojili su prvu nagradu publike i treću nagradu žirija. Početak je u 21 sat na Trg Brce

Poštujući davni pjev dubrovačkih gospara i pažljivo osluškujući glazbeno bilo svoga kraja, početkom 2007. u Dubrovniku nastaje mješovita klapa Kaše. Ime dobiva po lukobranu Kaše koji se nalazi ispred stare gradske luke, a simbolizira klapu kao lukobran višeglasnog pjevanja dubrovačkog kraja. Članovi klape su isključivo studenti tako da klapa vrlo brzo dolazi pod okrilje Sveučilišta u Dubrovniku. Iako relativno mlada, klapa Kaše nastupila je na brojnim festivalima diljem Hrvatske i inozemstva, gdje redovito osvaja odličja. Ove godine na Večeri novih skladbi 52. Festivala dalmatinskih klapa Omiš, s pjesmom "Da se grobne ploče maknu" osvojili su prvu nagradu publike, a u muškom finalu 52. Festivala dalmatinskih klapa Omiš, 21. srpnja 2018. osvojili su Prvu nagradu publike - Zlatni leut i Treću nagradu žirija - Brončani štit.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.