Hrvatski radio

Radio Zadar

Nagrade zadarskim lutkarima

10.11.2016.

17:31

Autor: Kristina Dukić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski lutkari nedavno su se okitili novim priznanjima. Njihova predstava Juha od bundeve na dva je festivala u Koprivnici i Čakovcu osvojila čak četiri nagrade! .

Juhu od bundeve u režiji Ane Prolić stručni je žiri na oba festivala proglasio najboljom predstavom u cjelini. Sjajna adaptacija poznate dječje priče, kaže žiri, uz izvrsnu glumu i scensku glazbu, upotpunjena je maštovitom scenografijom i kostimografijom za koju je Hana Letica također dobila nagradu. Uloga Patka donijela je Vjeri Vidov nagradu za najbolju žensku ulogu.

Patak predstavlja mlađu generaciju buntovnika, revolucionar koji želi promjene, ne voli rutinu...pa se non stop nešto buni. - objašnjava Vjera Vidov, glumica Kazališta lutaka Zadar.

Uz Patka u ovoj predstavi o prijateljstvu i zajedništvu igraju Mačak i Vjeverica.

Mačak reže, inače ima mač pa s njim reže bundevu i te kore bundeve...temelj odlične juhe. - kaže Juraj Aras, glumac KLZ.

Ja sam stabilnost - vjeverica drži red. Znate što, mi smo jedna vrlo čudna družina na prvi pogled, a kad nas bolje upoznate vidite da se mi volimo i da jedni bez drugih ne možemo. - objašnjava svoj lik Sanja Zalović, glumica KLZ.

I to je već prokušani recept zadarskih lutkara koje čekaju novi izazovi i nove nagrade.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.