Hrvatski radio

Radio Zadar

"Neobična" i "Raskošna" vijest

05.06.2013.

13:04

Autor: žmr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvanaestogodišnji Zadranin Niko Aras, osvojio je brončanu plaketu na 18. Međunarodnoj izložbi "Otok i more", u organizaciji Foto kluba "Kornat", Kukljica. Nagrađena podvodna fotografija naslovljena je "Raskoš", a na natječaju je konkurirao s još jednom fotografijom podmorskoga motiva, pod naslovom "Neobična"

 

Niko Aras vrstan je plivač i jedan od najmlađih sudionika tradicionalnog ljetnog maratona na otoku Istu. Sudjelovao je i na drugim plivačkim maratonima, ali ono što ga veseli više od plivanja na duge staze je istraživanje podmorja. Prepusti se, kaže, tom tihom svijet boja i lelujavih pokreta. Dite je Brodarice. More je Niki ispod kuće, pa nas ne čudi da je već izoštrio oko za detalje koje skrivaju dubine.

Podvodnom fotografijom bavi se otkako je nagovorio tatu da mu napravi zaštitno kućište za kameru. Ništa posebno skupo, kaže Niko. Fotografije koje snima, otkrivajući podmorje u dječačkoj igri, kvalitetom ne zaostaju za uradcima puno iskusnijih fotoamatera, a ova nagrada (ne i prva koju je Niko Aras osvojio za svoje foto-zarone) dokaz je da uz bok može stati i profesionalnim fotografima.   

Nagrađenu "Raskoš" ne možemo vam još uvijek pokazati, zbog propozicija natječaja Foto kluba "Kornat", ali neke od Nikinih podvodnih snimaka, s izrazitom ekološkom porukom, možete pogledati u našoj foto-galeriji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.