Hrvatski radio

Radio Zadar

16:01 / 03.03.2020.

Autor: Maja Milin

Neobično glazbeno putovanje uz Mr. Lee & Ivanesky

Koncertni ured Zadar

Koncertni ured Zadar

Foto: - / -

Iza imena Mr. Lee & Ivanesky kriju se dobro nam znani glazbenici Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević koji zadnjih desetak godina stvaraju filmsku i kazališnu glazbu, te uopće pomiču žanrovske granice i publiku vode na emotivno, moćno i zanimljivo glazbeno putovanje.

Mr. Lee & Ivanesky večeras će se po prvi put predstaviti zadarskoj publici u "Klubu u Kneževoj". Njihov posljednji album nosi naziv „Sailor” baš kao i riječki festival kojeg je Mrle sa suradnicima pokrenuo u Rijeci prije nekoliko godina, a grad koji je nedavno ponio titulu Europske prijestolnice kulture, kao Mrletova vječna inspiracija, na ovom je albumu ostao trajno utkan u glazbu, svojim svakodnevnim zvukovima ili bolje reći frekevencijama.

Mrle je danima snimao sveukupni zvuk grada Rijeke, sve ljude i njihove radnje, industriju, promet, gradsku vrevu, a zvučnici su svoje mjesto našli i u moru.

Rezultat ovog zanimljivog i nesvakidašnjeg eksperimenta osvojio je i zahtjevnu berlinsku publiku, a boravak u Berlinu kretivnom je dvojcu poslužio za sličan eksperiment i bilježenje frekvencija ove velike europske metropole. 

Uoči večerašnjeg koncerta u Kneževoj palači koji počinje u 20 sati, više o "Sailoru" otkrili su nam Mrle i Ivanka.

MR. LEE & IVANESKY

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.