Hrvatski radio

Radio Zadar

Noć knjige

23.04.2013.

13:30

Autor: Suzana Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradska knjižnica i udruga ZaPis - predstavljanje prvijenca Anite Žilić "Boja duše" , radionica pisanja i čitanje do jutarnjih sati

 

Gradska knjižnica Zadar u suradnji s Književnom udrugom ZaPis uključila se i ove godine u manifestaciju Noć knjige.

" Riječ je o manifestaciji na nacionalnoj razini povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava koji se obilježava 23. travnja. U programu sudjeluju čak 174 knjižnice u našoj zemlji, čitaonice, knjižare, izdavači, i mnogi drugi" navodi knjižničar Ante Kolanović iz zadarske Gradske knjižnice. 

Noć knjige organiziraju Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, udruga Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info. Gradska knjižnica Zadar i Književna udruga ZaPis u manifestaciji sudjeluju sa sljedećim programom, u utorak 23. travnja 2013.:

 "U 18 sati imamo predstavljanje knjige Boja duše Anite Žilić. Rođena je u Zadru 1985., to je njen prvi roman prilagođen svim uzrastima i spreman za prve čitatelje. U 21 sat u caffeu Gina imamo Otpisovu radionicu pisanja i nakon toga od 22 i 30  sve do kraja programa kasno u noć se čita naglas..."

kazao nam je Ante Kolanović.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.