Hrvatski radio

Radio Zadar

Noć punog miseca - večeras nastup Zadarskog tanca s gostima

11.07.2019.

11:25

Autor: Radio Zadar

Noć punog miseca - večeras nastup Zadarskog tanca s gostima

Noć punog miseca - večeras nastup Zadarskog tanca s gostima

Foto: - / -

U sklopu prve od tri večeri Noći punog miseca, Kulturno-umjetničko društvo Zadarski tanac organizira koncert s gostima - Folklornom grupom 'Mladi Hrvati' iz Melbournea. Koncert počinje večeras u 21,30 na zadarskoj Rivi.

Ovo je druga godina njihovog projekta "Lijepa li si zemljo moja", kojemu je cilj povezivanje i suradnja domovinske i iseljene Hrvatske pjesmom i plesom te očuvanje hrvatske tradicije i njegovanje hrvatske kulturne baštine. 

Folklorna grupa 'Mladi Hrvati' osnovana je 1978.god. u Hrvatskom katoličkom centru Sv. Nikola Tavelić u Melbourneu u Australiji i od tada značajno doprinosi kulturnom životu australsko-hrvatske zajednice u Viktoriji. Više od 40 godina, oni pronose svoju veliku ljubav prema hrvatskoj pjesmi, plesu i narodnim nošnjama diljem australsko-hrvatske zajednice. Članovi ove grupe pripadaju različitim dobnim skupinama: od 5 do 65 godina starosti dijeleći se po grupama u kojima djeluju: najmlađa grupa, srednja i grupa odraslih te tamburaški orkestar. Ove grupe redovno nastupaju na lokalnim događanjima u zajednici kao i na folklornim festivalima i koncertima diljem Australije. Na ovaj concert dolazi 80 članova grupe.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.