Hrvatski radio

Radio Zadar

O novim načinima predstavljanja kulturne baštine

15.11.2019.

08:14

Autor: HRT Radio zadar

O novim načinima predstavljanja kulturne baštine

O novim načinima predstavljanja kulturne baštine

Foto: - / -

U povodu 200. obljetnice rođenja najznačajnijega predstavnika bečke operete, skladatelja i dirigenta Franza von Suppèa, Sveučilište u Zadru u Austrijskoj knjižnici dr. Alois Mock na Relji priređuje Okrugli stol .

Sveučilište u Zadru (Odjel za etnologiju i antropologiju i Odjel za germanistiku) u Austrijskoj knjižnici dr. Alois Mock Trg kneza Višeslava 9 (Relja) u petak 15. studenog, s početkom u 15 sati, organizira Okrugli stol pod nazivom
"Franz von Suppè - baština kao kulturni potencijal". Obilježavanje Suppèove obljetnice od višestruke je važnosti za Zadar i Hrvatsku. Prije svega, želi se odati počast umjetniku koji je promovirao dalmatinske korijene u svijetu, pomagao rad hrvatskih kolega u Beču (Ivan Zajc), ali i zadarskih kolega u Zadru, te podupirao djelovanje jednoga lokalnog ali izuzetno vrijednog glazbenog društva - Zadarske filharmonije. U tom smislu, cilj ovoga Okruglog stola je kroz primjere dobre prakse u području povijesti umjetnosti, u lokalnoj i široj zajednici, uputiti na razmišljanja o dosadašnjim, ali i novim te inovativnim prezentiranjima kulturne baštine. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.