Hrvatski radio

Radio Zadar

Oblak boje kože -roman posvećen Romima

07.02.2016.

08:45

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U zadarskoj Gradskoj knjižnici sutra, od 18 i 30, predstavljanje knjige "Oblak boje kože" autora Nebojše Lujanovića. Organizator je udruga ZaPis. Roman o krivnji i pravdi, o žrtvama i onima drugima, prije svega o Romima i njihovoj kulturi.

Od Zagreba do Bosne, od sadašnjosti do prošlosti, od romskoga geta u središtu Zagreba do Auschwitza i slabije poznatoga romskoga Holokausta, od sanjanog normalnog života do ratnih trublji, Nebojša Lujanović u svome novom romanu "Oblak boje kože" pripovijeda o krivnji i pravdi, o žrtvama i onima drugima, prije svega o Romima i njihovoj kulturi, o onima istinskim drugima koje ne vidimo i koji su uvijek u središtu tragedije.

Nebojša Lujanović rođen je 1981. u Novom Travniku (BiH). Bavi se pisanjem, znanstvenim radom i trčanjem maratona. Živi u Splitu i radi kao viši predavač na Filozofskom fakultetu. Diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti te sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je i doktorirao 2012. iz područja teorije književnosti.

Autor je brojnih pripovjedaka, eseja, putopisa, književnih recenzija i znanstvenih radova. Radovi su mu objavljivani u domaćim i inozemnim književnim i stručnim časopisima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.