Hrvatski radio

Radio Zadar

Otvoren Starigrad Paklenica Film Festival

04.08.2013.

12:17

Autor:

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U nadasve posebnom prostoru Nacionalnoga parka Paklenica održava se četvrti Starigrad Paklenica Film Festival - međunarodni festival glazbenoga dokumentarnoga filma.

 Sinoć je na prostoru Male Paklenice počeo četvrti Starigrad Paklenica Film Festival - međunarodni festival glazbenoga dokumentarnoga filma. Za četvrto izdanje međunarodnoga festivala glazbenoga dokumentarnoga filma, na kojemu će biti prikazani filmovi dvojice oskarovaca te jedan film s tek osvojenim Oskarom, mnogi tvrde da je najbolje do sada.

"Ogroman broj sjajnih filmova,veliki broj ekipa sa svih strana Europe koji će ovaj tjedan provesti u Starigradu i uživati u Paklenici.Najznačajnija je stvar što su ove godine hrvatski autori prijavili oko 8 filmova, čak 5 završilo je u službenom dijelu programa. Svima nam je zbog toga iznimno drago",kazao je direktor Festivala Admir Ćulumarević.

U atraktivnom prostoru Male Paklenice pod zvjezdanim nebom, posjetitelji i sudionici četvrtoga izdanja Starigrad Paklenica Film Festivala bili su jednoglasni u ocjeni kako je riječ o do sada najboljem programu. Za sve one koje u nekoliko festivalskih dana neće moći uživati u izvrsnim dokumentarcima, za gledatelje Hrvatske televizije zanimljiv materijal već je odabrao Đelo Hadžiselimović.
                                                        

 Svi se nadaju, od organizatora do publike, da će 8. kolovoza u Paklenicu stići glumac Hugh Laurie, hrvatskoj javnosti poznatiji kao Doktor House. Film Down By The River  govori upravo o njegovoj glazbenoj strasti. Direktor festivala Admir Ćulumarević očekuje od televizijskoga doktora dobru dijagnozu festivala.
                                                        
Već večeras će na trima kino pozornicama biti prikazani prvi filmovi - među njima i oskarom nagrađeni dokumentarac Potraga za Sugar Manom, bizarna i potresna priča o Sixtu Rodriguezu, poznatom folk pjevaču iz Detroita.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.