Hrvatski radio

Radio Zadar

Ove godine bez tradicionalnih živih jaslica

24.12.2020.

17:54

Autor: Maja Milin

Ove godine bez tradicionalnih živih jaslica

Ove godine bez tradicionalnih živih jaslica

Foto: - / -

Osamnaest godina udruga Kveštura u Diklu postavlja žive jaslice na radost svih mještana ponajprije najmlađih. Tradicija se proširila i na zadarski Poluotok, a ovo je prva godina da živih jaslica neće biti, poručuju iz udruge Kveštura.

Dobitnice ovogodišnjeg Grba grada Zadra, članice udruge Kveštura predano rade na očuvanju kulturne baštine svoga mjesta, a brojni će se Zadrani složiti kako njihove predstave, maškaranu povorku i stare pjesme rado gledaju i slušaju i oni van Dikla. 

- S nagradom i bez nje, mi uživamo u svemu što radimo. Radimo to s velikim entuzijazmom i u nadi da će nešto starih običaja ostati i među novim naraštajima, reći će Ljilja Matešić, voditeljica Kvešture. 

Iako smo za Božićne blagdane navikli uživati u zajedništvu, pjesmi i živim jaslicama, ova nam je godina pokvarila sve planove pa tako i blagdanske običaje. No, zato ćemo, kaže Ljilja Matešić, dogodine imati dvostruko slavlje i posebnu radost uz žive jaslice na dvije lokacije. 

Razgovor s Ljiljom Matešić poslušajte u nastavku. 

 

 

Kveštura

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.