Hrvatski radio

Radio Zadar

Perpetuum Jazzile večeras na Forumu

13.08.2018.

07:49

Autor: rzd

Perpetuum Jazzile večeras na Forumu

Perpetuum Jazzile večeras na Forumu

Foto: - / -

Perpetuum Jazzile, jedna od ponajboljih vokalnih skupina na svijetu, nastupit će 13. kolovoza 2018. na otvorenoj pozornici na zadarskom Forumu s početkom u 21 sat. Perpetuum Jazzile osnovan je 1983. godine, a za počeli su izvođenje zahtjevnijih jazz vokalnih ansambala.

Perpetuum Jazzile osnovan je 1983. godine pod vodstvom Marka Tirana, koji je s bendom Gaudeamus započeo izvođenje zahtjevnijih jazz vokalnih ansambala.

Godine 2010., s Tomažom Kozlevčarom u glavnoj ulozi, stvaraju nova, sada već legendarna djela kao što su Afrika, Avsenik Medej, Poletna noč i mnoga druga.

Već iduće godine redateljsku palicu preuzima svjetski poznati vokalni stručnjak Peder Karlsson, utemeljitelj poznate švedske vokalne grupe The Real Group. Pod njegovim vodstvom grupa je jasno razvila svoju prepoznatljivost, jedinstvenost i izraz te je smještena uz bok vrhunskih svjetskih skupina.

2014. godine glazbeno vodstvo preuzima glupa članova samog benda, Karlsson postaje njihov mentor i konzultant, a Andraž Slakan i Samo Vovk postaju vodeći redatelji i glazbeni producenti benda.

U listopadu 2016. godine izdali su dvostrani studijski album pod nazivom Both Sides, a koncert na Forumu u Zadru idealna je prilika za live doživljaj izričaja ove jedinstvene skupine. 

Na zadarskom Forumu usred vrućeg ljeta 2018. godine Perpetuum Jazzile održat će hrvatsku premijeru novog, dvostranog studijskog albuma Both Sides. 

Koncert u Zadru producira Tomislav Kašljević, a publici će se pružiti nezaboravan doživljaj, bogate harmonije i nevjerojatnu energiju izvedbe djela nekih od najvećih svjetskih izvođača.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.