Hrvatski radio

Radio Zadar

Plemena otvorila sezonu

19.10.2013.

08:52

Autor: Radio Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavom "Plemena" engleske spisateljice Nine Raine večeras je u zadarskom HNK počela nova kazališna dramska sezona.

Višestruko nagrađivanu dramu "Plemena" u režiji Slavice Knežević u dvorani zadarskog HNK izveli su glumci Teatra Exit i Planet Arta: Marko Torjanac, Jasna Palić, Lana Gojak, Janko Popović Volarić, Slaven Španović i Petra Kurtela.

Drama "Plemena" pruža sliku današnjeg svijeta govoreći o potrebi za pripadnosti i svemu što ona nosi, od pojedinačnih hijerarhija, interesa i raznih pravila, počevši od same obitelji pa nadalje. Kroz intrigantnu priču o ljubavi i izdaji drama pokazuje da o toj pripadnosti i dalje ovisi sreća pojedinca. "Plemena" ukazuju i na činjenicu koliko smo različiti.

Inače, engleska redateljica i spisateljica Nina Raine za tu je dramu u 2012. godini nagrađena nekim od najvažnijih nagrada za najbolji dramski tekst, uključujući Drama League Award for Outstanding Play, New York Theatre Outer Critic Circlea i Off-Broadway Alliance Award. Time su "Plemena" postala nezaobilazan naslov najvažnijih svjetskih kazališnih pozornica.

U sklopu dramske sezone u zadarskom HNK, Zadrani će imati prilike vidjeti 12 predstava, dok će u koncertnoj uživati u osam koncerata. Koncertna sezona počinje 24. listopada koncertom Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem Roberta Farkasa, a u povodu 180. rođendana Johannesa Brahmsa.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.