Hrvatski radio

Radio Zadar

Plesna večer Glazbene škole

29.05.2013.

23:25

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tradicionalna "Plesna večer" Glazbene škole Blagoje Bersa održana je u srijedu navečer u zadarskom HNK. Bila je to ujedno i prigoda za predstavljanje prve generacija učenica 1. razreda srednje škole za suvremeni ples, čime je plesni odjel započeo novo razdoblje plesnog obrazovanja i dosegnuo viši nivo.

Ravnateljica Glazbene škole Blagoje Bersa, Branka Višić Karavida, zahvalila je Zadarskoj županiji na podršci u osnivanju ovog novog odjela kao i zagrebačkoj Školi suvremenog plesa Ane Maletić, te profesorima i nastavnicima koji su do sada i koji će ubuduće raditi s učenicama i učenicima koji pohađaju nastavu u plesnom odjelu Glaznene škole Blagoje Bersa. Na utemeljenju novog školskog odjela čestitali su i iz Ministarstva obrazovanja i školstva, posebno na rezultatima koje su učenice i njihove mentorice postigle na ovogodišnjim plesnim natjecanjima.

U više od sat vremena programa vidjeli smo pregled dijelia školskog nastavnog plana plesnog odjela. Izvedeno je 9 točaka. Na "daske" HNK Zadar najprije su stale, Vile Velebita, u koreografiji nastavnice Jasne Frankić Brkljalić te Lucije Mikas, koje su izvele učenice 1. razreda srednje škole za suvremeni ples. Potom smo vijdeli "Nastavak" u izvedbi Matije Franješa iz Škole suvremenog plesa Ane Maletić u koreografiji Renate Vraneković.

Izveden je i čarobni ples I. i IV. razreda Područnog odjela Preko u koreografiji Tanje Stipčević. Šarene igre II. i IV. razreda osnovne škole za suvremeni ples koju je pripremila također Jasna Frankić Brkljačić. Zatim Valcer II. razreda Odjela za klasični balet , Kuffer efekt, Maje Petani, Zoku II. i IV. razreda Odjela za klasični balet čija je koreografkinja bila Sanja Petrovski. Pri samom kraju vidjeli smo Merkate, I razreda i Kaleidoskop III. razreda osnovne škole Odjela za suvremeni ples, u koreografiji Vlaste Marotti Hrašćanec. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.