Hrvatski radio

Radio Zadar

Poduzetnički inkubator za kreativce

24.05.2020.

13:02

Autor: Maja Milin

Ustanova INOVACIJA

Ustanova INOVACIJA

Foto: - / -

Unatoč koronavirusu, radovi na novom poduzetničkom inkubatoru za kreativnu industriju nisu stali. Zadar bi do kraja godine trebao postati bogatiji za još jednu instituciju u kulturi - Centar za kreativne industrije.

Projekt provodi Ustanova INOVAcija. Partner na projektu je Zadarska županija, a suradnici su Sveučilište u Zadru, Prirodoslovno grafička škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije, Hrvatski audiovizualni centar HAVC.

Gostujući u programu Radio Zadra Katarina Colić, ravnateljica ustanove INOVACIJA otkrila je kako koronavirus nije bitno omeo radove na dovršenju Centra na Relji, te bi on do kraja godine trebao otvoriti svoja vrata krajnjim korisnicima.

- Mnogi poduzetnici početnici se pri pokretanju poslovanja susreću s problemom najma/kupnje poslovnog prostora. Centar za kreativne industrije pružit će im mogućnost najma opremljenog ureda i korištenja drugih prostorno - funkcionalnih jedinica, kazala je Katarina Colić, ističući kako u Zadru nedostaje prostora za koncerte, predstave i druge umjetničke aktivnosti.

Uz najam poslovnog prostora, u zgradi Centra za kreativne industrije biti će multifunkcionalna dvorana namijenjena održavanju koncerata, predstava, konferencija i sličnih sadržaja te tonski studio.

Ukupna vrijednost projekta je 24.4 mil kuna, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj bespovratno odobreno 19.9 mil kuna.

Više o mogućnostima koje će pružati Centar za kreativne industrije poslušajte ovdje.

 

centar za kreat. industr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.