Hrvatski radio

Radio Zadar

Poduzetništvo za kulturnjake

17.06.2013.

08:16

Autor: Lovrenka Miljak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zadru počela trodnevna radionica "Poduzetništvo u kulturi za neprofitne organizacije" u organizaciji udruge Zadar snova i Udruge za kreativni razvoj Slap iz Osijeka

U zadarskom klubu Acme se održava trodnevna radionica "Poduzetništvo u kulturi za neprofitne organizacije". Priređuju je udruga Zadar snova i Udruga za kreativni razvoj Slap iz Osijeka . Sudjeluje 12 organizacija iz Zadarske županije. U prvom djelu programa sudionici su upoznati s osnovama socijalnog poduzetništva dok će se u nastavku raditi na razvoju konkretnih poduzetničkih ideja, istaknula je voditeljica programa Sonja Vuković...  

"Htjeli smo udrugama, organizacijama, institucijama u kulturi nekako približiti uopće taj pojam društvenog poduzetništva, dati im jedan okvir za djelovanje i ukazati im što mogu napraviti zajedno, ako se udruže, kako mogu doći do europskih fondova i kako mogu djelovati na tržištu i dio svojih usluga naplatiti i tako postati održiviji i manje ovisiti o lokalnim izvorima financiranja" kazala je Vuković.

Od 13 prijavljenih projekata za sredstva iz EU fondova, uduzi Slap je prihvaćeno njih 11 i zato Vuković savjetuje

"Treba imati više vjere u sebe i imati više poduzetničke inicijative a ne toliko ovisiti o lokalnim izvorima financiranja. Treba se malo okrenuti i vidjeti kako se to radi u svijetu, morate ponuditi nešto što drugi nemaju, ponuditi dodatnu vrijednost. To radi Europa, to su zahtjevi suvrmenog tržišta, morate biti inovativni i drugačiji, ali to vas u konačnici tjera da budete bolji." zaključuje Vuković. 

Ovo je prvi dio programa čiji je cilj voditelje neprofitnih organizacija na području nezavisne kulture i suvremenog umjetničkog stvaralaštva provesti kroz proces poslovnog planiranja i pokretanja poduzetništva u kulturi. Radionice se nastavljaju sutra i u srijedu od 11 do 17 sati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.