Hrvatski radio

Radio Zadar

Pogledajte "Međuigre 0-24" Zijaha Sokolovića

06.03.2013.

08:32

Autor: žmr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Međuigre 0-24" naslov je cabareta Zijaha Sokolovića s kojim gostuje u 20:00 HNK Zadar.Osnovna ideja "Međuigri" je da u galopu civilizacije i poplave kapitalizma čovjek ne odgađa mala, kratka zadovoljstva koja mu donose smirenje i duševni mir.

Međuigre 0-24 su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obaveza, sastavljene od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu kabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave, koja traje oko 90 minuta.

Osnovna ideja Međuigri 0-24 je da u galopu civilizacije i poplave kapitalizma čovjek ne odgađa mala, kratka zadovoljstva koja mu donose smirenje i duševni mir.

Cervantesove «međuigre» su bile male kratke predstave u pauzama između činova dugih i velikih predstava, kao odmor za gledatelje.

“Kabare Međuigre 0-24″ želi dodirivati besmislenost i manjak logike čitavog ljudskog djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, da mu je to prirodno stanje, i da se to ne može izliječiti, ali se može ublažiti.

Riječ je o glumcu čije nadahnuće i nevjerojatna energija ne samo da zadovoljavaju najviši stupanj hedonizma gledatelja već i sve njihove želje.

Sokolović bez pomoći svjetlosnih efekata te zvučnih i drugih kulisa drži gledateljevu pozornost prikovanu uz predstavu puna dva sata, možda upravo zato što je njegov komad zapravo nemilosrdno razgolićavanje života!

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.