Hrvatski radio

Radio Zadar

..predavanja, knjige, pjesničke večeri..

09.04.2013.

08:25

Autor: RZD

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Niz zbivanja večeras u Zadru, za svakog će se naći ponešto, ako se kišno vrijeme nastavi vjerojatno bolji izbor nego otvoreni prostori..

U organizaciji Odjela za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru i Ogranka Matice hrvatske Zadar danas u 19 sati prof.dr. Milorad Nikčević održat će predavanje pod naslovom: "Domovinski rat u apokaliptičnim vizijama suvremenih crnogorskih umjetnika". Predavanje će se održati u dvorani Matice hrvatske.

Pjesnikinje iz Udruge žene u domovinskom ratu večeras gostuju u klubu mladih udruge Hrvatska sloga. Svoje stihove kazivat će Anka Birkić, Silvija Vrljičak Budan, Anka Maksan i Ivana Haberle. Pjesničko druženje počinje u 19 i 30.

"Na nebu nešto nedostaje" naslov je knjige Vinka Hajnca, koju će danas s početkom u 19 sati u prizemlju zgrade rektorata zadarskog Sveučilišta, uz samog autora, predstaviti i rektor zadarskog Sveučilišta Ante Uglešić, te gosti: Gordan Kurtović, Tamara Šoletić i Milan Miočić Stošić.

Tema večerašnjeg Morskog utorka zadarske Gradske knjižnice je edukativna igra - "Osvoji Jadran". Autorica Sanja Vale Čupić predstavit će ovu društvenu igru, proizvedenu od ekoloških materijala, u kojoj se igrač na zabavan način upoznaje sa mjestima i gradovima na obali i priobalju. Početak je u 19 sati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.