Hrvatski radio

Radio Zadar

Predstava Boeing Boeing 23. veljače

03.02.2022.

13:18

Autor: Radio Zadar

Predstava Boeing Boeing

Predstava Boeing Boeing

Foto: - / -

komedija M. Camolettija, BOEING BOEING, Gradskog kazališta “Joza Ivakić” Vinkovci u režiji Nine Kleflin odgađa se zbog bolesti za srijedu, 23. veljače u 20 sati umjesto najavljenog termina 8. veljače. U predstavi igraju: Dorian Paulić, Sanja Toth, Vladimir Andrić, Katarina Krištić, Matea Grabić Ćaćić i Matea Marušić. Početak predstave je u 20 sati.

Marc Camoletti francuski je suvremeni autor poznat po tzv. bulevarskim farsama, od kojih je najpoznatija i najizvođenija „Boeing Boeing“. Komedija je praizvedena u Parizu 1960., gdje se igrala punih 19 godina i ostala je do danas najizvođeniji francuski komad u povijesti, a kao takva uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda.

Predstava počiva na nizu zabuna i duhovitih obrata koji nastaju zbog zamršenih muško ženskih odnosa.

NAGRADA: Na 9. BOBIJEVIM DANIMA 2020. u GD Histrion specijalno priznanje za iskazivanje iznimnog komičarskog talenta Matea Marušić koja je svojom karikiranom interpretacijom talijanske stjuardese pridonijela zabavnosti predstave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Kulturoskop

Svakog utorka i četvrtka u Kulturoskopu od 16.15 sati s vama je Maja Milin. Donosi vam pregled događaja i novosti u kulturnom životu Zadra, Zadarske županije i Hrvatske. Razgovore s umjetnicima, osvrte i najave.

Poslušajte u Slušaonici