Hrvatski radio

Radio Zadar

Predstavljanje zbirke pjesama "Raj iz babnog kvadra"

20.10.2022.

07:16

Autor: Radio Zadar

Knjiga Raj iz babnog kvadra

Knjiga Raj iz babnog kvadra

Foto: - / -

U osnovnoj školi u Gorici dans u 18 sati je predstavljanje zbirke pjesama "Raj iz babnog kvadra", autorice Mladenke Kučić Knjigu je objavio Ogranak Matice hrvatske u Zadru, a o knjizi će govoriti: Petar Ninčević, Miljenko Marinović, Elvira Katić, Ivica Vigato i autorica.


U programu sudjeluju učenici osnovne škole u Gorici te KUD Sv. Ivan Krstitelj iz Gorice.

Predstavljanje knjige “Raj iz babnog kvadra”

Predstavljanje knjige “Raj iz babnog kvadra”

Foto: - / -

Mladenka Kučić rođena je u mjestu Gorici kraj Zadra. Osnovnu školu pohađala je u Gorici, srednju školu te Filozofski fakultet, smjer Hrvatski jezik i književnost, u Zadru. Od 1986. učiteljica je Hrvatskoga jezika u Cresu. Promovirana je u zvanje učiteljice mentorice 2015. godine Nositeljica je brojnih prigodnih kulturnih programa u OŠ Frane Petrića te ostalih prigodnih programa u Cresu kao i projekata od kojih su najdugovječniji Dani hrvatskoga jezika i Međunarodni dan djeteta. Kao voditeljica literarne i dramske grupe stvarala je autorske radove: recitale i igrokaze, njegovala domaći zavičajni govor te je dobitnica brojnih priznanja i nagrada kao i njeni učenici. Autorica je zbirke pjesama i kratke proze Povratak snovima djetinjstva izdane 2018. godine.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Kulturoskop

Svakog utorka i četvrtka u Kulturoskopu od 16.15 sati s vama je Maja Milin. Donosi vam pregled događaja i novosti u kulturnom životu Zadra, Zadarske županije i Hrvatske. Razgovore s umjetnicima, osvrte i najave.

Poslušajte u Slušaonici