Hrvatski radio

Radio Zadar

Predstavljena Šeksova politička biografija

11.01.2019.

14:47

Autor: Filip Matijević

Predstavljena Šeksova politička biografija

Predstavljena Šeksova politička biografija

Foto: - / -

Ocjenu knjige dao je i glavni protagonist knjige, Vladimir Šeks: "Ova knjiga je isto jedan snažan alat u borbi protiv revizionista novije hrvatske povijesti. Poglavito ono da je hrvatska država rezultat građanskog rata."

Knjiga koja daje uvid u unutarhrvatsko stanje posljednjih pola stoljeća. Parafrazirana je to misao s predstavljanja knjige doc.dr.sc. Ivice Miškulina o političkom životu Vladimira Šeksa danas u zadarskoj Gradskoj loži. 

Knjiga Šeks. Politička biografija kroz život jedne od najvažnijih političkih figura Hrvatske, ali i Jugoslavije, daje pogled na poznata zbivanja iz sasvim novog kuta. Opsežno djelo donosi sve ono dobro i loše u hrvatskoj politici i to s naglaskom na odnose u bivšem režimu, ali i stanje u HDZ-u i hrvatskoj politici od početaka Domovinskog rata pa do promjena u toj stranci u novom tisućljeću, kazao je autor Ivica Miškulin:

Jedna od važnih tema ove knjige je i odnos između Franje Tuđmana i Vladimira Šeksa. Tuđman je Vladimira Šeksa cijenio, pribojavao ga se... U tim opozitima, dakle, treba tražiti ono što se u njihovim odnosima od ´90. pa do smrti Franje Tuđmana dogodilo.

Ocjenu knjige dao je i glavni protagonist knjige, Vladimir Šeks. Kaže kako je autoru Miškulinu dao punu slobodu bez potrebe da knjiga bude veličanje Šeksove karijere:

Ova knjiga je isto jedan snažan alat u borbi protiv revizionista novije hrvatske povijesti. Poglavito ono da je hrvatska država rezultat građanskog rata.

Knjigu su predstavljali prof.dr.sc. Mladen Ančić i doc.dr.sc. Zlatko Begonja.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

17 h

Nadin 2022

Kušanje vina