Hrvatski radio

Radio Zadar

Premijera "Melusine" plesačice Nataše Kustura večeras na Monoplayu

25.08.2022.

15:08

Autor: Maja Milin

Nataša Kustura

Nataša Kustura

Foto: Monoplay festival / -

U sklopu 14. Međunarodnog festivala posvećenog plesnoj solo formi - MONOPLAYA, večeras je na rasporedu premijera zadarske plesačice Nataše Kustura "Melusine", predstave nastale pod mentorstvom Matee Bilosnić. 

Treću večer Monoplaya otvaraju mlade plesačice Zadarskog plesnog ansambla koje će pod mentorstvom Sanje Petrovski, plesne pedagoginje i voditeljice ZPA, predstaviti svoju viziju plesne umjetnosti i izvesti kratke plesne sekvence na Poljani Branka Stojakovića od 20 sati. Publici će se predstaviti Bernarda Klarin, Anđela Matulić, Lucija Jurjević, Nina Pavić i Mia Šare


U glavnom dijelu programa, u Kazalištu lutaka Zadar od 21 sat slijedi plesni solo "Melusine" u izvedbi Nataše Kusture, pod mentorstvom Matee Bilosnić. Inspirirano arhetipskom figurom žene-životinje i slikovitih legendi, Melusine je rad koji u isto vrijeme tijelo tretira kao stroj i kao živo intuitivno biće. Izvođačica suptilno izaziva potencijal vlastite tjelesne izdržljivosti i ispituje odnos tijela spram izvanjskih elemenata zvuka, svjetla i ostalih neočekivanih podražaja.

Boris Kadin

Boris Kadin

Foto: Monoplay festival / -

U off programu Monoplaya, na Poljani Branka Stojakovića večeras od 22 sata Boris Kadin, performer koji je dugi niz godina djelovao u Zadru, Hrvatskoj i svijetu, predstavit će svoj rad "Misao je skulptura". Riječ je o verziji njegova projekta kojeg je isproducirao milanski Teatro delle Moire, a koji je premijerno izveden u Milanu 2021. godine. Projekt se bavi temeljnim pitanjima tko smo, što smo i kamo idemo iz ovog distopijskog cirkusa.


Ulaz na popratne programe je besplatan, dok se glavni program u Kazalištu lutaka Zadar naplaćuje. Ulaznice su dostupne sat vremena prije početka programa na blagajni Kazališta.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.