Hrvatski radio

Radio Zadar

13:43 / 12.02.2013.

Autor: žmr

Premijera u HNK Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HNK Zadar ima drugu ovosezonsku premijernu predstavu - "Kokoš". Prema tekstu suvremenog dramatičara Nikolaja Koljade, predstavu je režirao Dražen Ferenčina.

Iako u skromnijoj produkciji nego je planirano, HNK Zadar ima drugu ovosezonsku premijernu predstavu "Kokoš". Praizvedba je u ponedjeljak, 18. veljače. Prema tekstu suvremenog dramatičara Nikolaja Koljade, predstavu "Kokoš" režirao je Dražen Ferenčina.

" Radi se o tekstu u kojem se radnje događa u provinciji Sovjetskog saveza. U jednom provincijskom kazalištu četvero glumaca i jedan redatelj isprepleli su svoje živote gotovo kao u nekoj ljubavnoj sapunici. No, to je samo okvir kroz koji nam Koljada pokušava ispričati priču o potrebi da se uzdigne iznad provincijskih okvira, o vječnoj potrazi za ljubavlju, a budući se radi o glumcima, priča je to i o potrazi za pravom, čistom umjetnosti. "

Rekao je, predstavljajući predstavu Dražen Ferenčina.

U predstavi "Kokoš" u ulozi redatelja je prvak zagrebačkog HNK, Zadranin Ivica Jončić. Glume još i Jasna Ančić, Žana Bumber, Tamara Šoletić, glumica ZKL-a, Mirko Šatalić, Vinko Radovčić, Antonela Grubić,  Mimi Zadarski i Nadine Mičić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.