Hrvatski radio

Radio Zadar

Prezentacija umjetničkih radova mladih polaznika radionica Zadar Organ Festivala

21.08.2022.

09:53

Autor: Maja Milin

Zadar Organ Festival

Zadar Organ Festival

Foto: ZOF / -

Ususret četvrtom izdanju Zadar Organ Festivala i ovog su ljeta u Zadru održane besplatne interdisciplinarne kreativne radionice za djecu i mlade. Radionice su okupile preko 60 polaznika, a što je nastalo kao rezultat likovnih, glazbenih i filmskih radionica, Zadrani će imati prilike vidjeti večeras od 19 sati u Glazbenoj školi Blagoja Berse.

U fokusu desetodnevnih kreativnih radionice bili su glazba, film i likovna umjetnost. Uz to, mladi polaznici su se upoznali s alatom za osobni razvoj "Points of You" uz stručno vodstvo Tee Kulaš, organizatorice i umjetničke voditeljice Zadar Organ Festivala, diplomirane orguljašice i muzikologinje.


- Iznimno smo zadovoljni odazivom mladih Zadrana i radovima koje su stvorili kroz ovogodišnje radionice. Posebno nas veseli čuti da im je ovo bio vrhunac ljeta te da s nestrpljenjem iščekuju nove radionice idućeg ljeta, istaknula je Tea Kulaš. 

Galerija
Kreativne radionice Zadar Organ Festivala, Foto: ZOF/-
Kreativne radionice Zadar Organ Festivala, Foto: ZOF/-Kreativne radionice Zadar Organ Festivala, Foto: ZOF/-Kreativne radionice Zadar Organ Festivala, Foto: ZOF/-Kreativne radionice Zadar Organ Festivala, Foto: ZOF/-

Radionice likovne umjetnosti vodila je slikarica Bojana Vukojević, nastavnica stručnih predmeta u zadarskoj ŠPUD, glazbene radionice odvijale su se pod mentorstvom Tee Kulaš i slovenske orguljašice Tjaše Drovenik Adamec dok su se filmske radionice odvijale pod mentorstvom nagrađivane redateljice i spisateljice Dore Šustić i filmskog autora Tome Zidića.


Što su mladi različitih uzrasta stvorili tijekom proteklih desetak dana prezentirat će javnosti večeras kroz završni koncert, izložbu i projekciju četiri kratka filma. Prezentacija će se održati večeras u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zadru s početkom u 19 sati, uz besplatan ulaz za posjetitelje. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.