Hrvatski radio

Radio Zadar

Prodajna izložba Stipe Nobila za zadarsku Opću bolnicu

08.05.2018.

14:28

Autor: Ivana Matešić

foto: I. Matešić

foto: I. Matešić

Foto: - / -

U Gradskoj loži u četvrtak izložba slika Stipe Nobila. Riječ je o suradnji Lige protiv raka Zadar i Narodnog muzeja. Dio sredstava od prodaje ići će za kupnju aparata za zračenje. Cijene slika su od 16 tisuća do 60 tisuća kuna.

O izložbi Mirka Batur, organizatorica i članica predsjedništva Lige protiv raka...Prije svega on prvi put izlaže u Zadru sa cjelovitom izložbom. Posebnost u tome je što će biti izložena samo ulja na platnu, 25 originala, 25 ulja na platnu. Stipe Nobilo uz Duška Šibla koji je vrlo koloritan, spada u tu kategoriju slikara, dakle veliki kolorit. On je slikar mora. Kako živi na Korčuli, njegovi pejsaži i krajolici su morski otoci i more.

Gradonačelnik Branko Dukić, ujedno i predsjednik Lige protiv raka Zadar govori kako je vremenski rok za prikupljanje sredstava oko 3 godine, zapravo dok se ne izgradi zgrada onkološkog odjela i kaže : Moram istaknuti da smo do sada skupili za aparat za zračenje negdje oko milijun i šezdeset tisuća kuna s tim da imamo vrijednost stana koja je procijenjena na milijun i sto tisuća kuna, to je ukupno oko 2 milijuna kuna. Eto prešli smo dva milijuna i idemo dalje. Nadamo se uspješnosti i ove akcije. Zadnja je bila ,,Marendin'' koja je također skupljala donacije za aparat za zračenje. Nastavljamo sa istim tempom.

Liga i ovog puta poziva tvrtke i građane da se odazovu u prikupljanju sredstava, jer ne treba posebno isticati što za građane, ali i sam grad Zadar znači ovaj aparat.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.