Hrvatski radio

Radio Zadar

Projekcije filma "Prekrasni stvorovi" i kratkog "Datsun"

31.07.2022.

15:34

Autor: Radio Zadar

Scena iz filma Beautifull beings

Scena iz filma Beautifull beings

Foto: - / -

Večeras projekcije dugometražnog filma "Prekrasni stvorovi" i kratkog "Datsun" u sklopu gostovanja Motovun film festivala u Kino Zoni.

Dvodnevno gostovanje Motovun film festivala u Zadru kulminirat će jednim posebnim filmom, filmom koji će zasigurno ostati u vašim mislima dugo nakon gledanja, laureatom Berlinalea, islandskom dramom ''Prekrasni stvorovi''!

Addi, dječak kojeg je odgojila vidovita majka, odluči u svoju bandu autsajdera prihvatiti maltretiranog dječaka. Prepušteni sami sebi, dječaci istražuju agresiju i nasilje, ali i uče o odanosti i ljubavi. Kako ponašanje grupe eskalira prema životno opasnim situacijama, Addi počinje doživljavati niz vizija nalik snu. Može li njegova novootkrivena intuicija odvesti njega i njegove prijatelje natrag na sigurniji put ili će nepovratno zaroniti u daljnje nasilje?


Prekrasni stvorovi je drama o sazrijevanju koja suptilno secira različite aspekte muškosti. Guðmundsson se vraća u Motovun nakon svog debija ''Heartstone'' iz 2017. godine. Dosad je nagrađen u Cannesu, Veneciji i Berlinu, a nominiran je i za Europsku filmsku nagradu. 'Hoće li ponijeti kući i Propeler Motovuna za najbolji film saznat ćemo dan prije projekcije!


Projekciji ''Prekrasnih stvorova'' prethodit će novozelandska kratkometražna drama ''Datsun''.

Matt je tipični tjeskobni 14-godišnjak. Kad mama odluči prodati Datsun njegovog pokojnog tate, Matt odluči povesti najboljeg prijatelja Howieja i mlađeg brata na posljednju vožnju. Kratki filmovi Marka Albistona ''Run'' i ''The Six Dollar Fifty Man'' dobili su posebne pohvale u Cannesu, a njegov dugometražni film ''Shopping'' osvojio je veliku nagradu u natjecateljskom programu 14+ u Berlinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Kulturoskop

Svakog utorka i četvrtka u Kulturoskopu od 16.15 sati s vama je Maja Milin. Donosi vam pregled događaja i novosti u kulturnom životu Zadra, Zadarske županije i Hrvatske. Razgovore s umjetnicima, osvrte i najave.

Poslušajte u Slušaonici