Hrvatski radio

Radio Zadar

Projekt Srednja Kino Zona ovaj put pod geslom "mladi za mlade"

05.10.2022.

13:21

Autor: Maja Milin

Logo Srednje Kino Zone

Logo Srednje Kino Zone

Foto: Prirodoslovno grafička škola / -

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg pilot projekta, ovogodišnja Srednja Kino Zona počinje u četvrtak, 6. listopada i donosi novi koncept - mladi za mlade. Drugim riječima, uz usmjerenje profesora i ekipe koja vodi zadarsko art kino, Kino Zonu, učenici Prirodoslovno grafičke škole biraju filmove, pripremaju trailere i vizuale, vode Instagram profil "Srednja Kino Zona" i pozivaju vršnjake na projekcije filmova koje će se održati u školskom dvorištu.

- Ideja je bika uključiti učenike u sve faze organizacije te kreirati dobar program za mlade prema njihovom odabiru, kazao je u programu Radio Zadra Andrej Fric, voditelj Kino Zone. Da su ideju objeručke prihvatili i prepoznali učenici i profesori Prirodoslovno grafičke škole potvrdile su Anamarija Ivković, ravnateljica i Elena Šarunić, učenica Škole. 


- Ovo je sjajna prilika da naši učenici dobar dio onog što uče u školi iskuse i primijene u praksi, kazala je Ivković, dok je učenica Elena rekla da su se njeni kolege s velikom radošću prihvatili organizacije ovogodišnjeg projekta.

Predstavnici Srednje Kino Zone u studiju Radio Zadra

Predstavnici Srednje Kino Zone u studiju Radio Zadra

Foto: M. Milin / Radio Zadar / -

- Moram naglasiti da je ovo savršena prilika za pružiti smijeh i kvalitetno vrijeme, možda i poticaj da se istomišljenici i ljubitelji filma uključe. Sami smo odabrali filmove i odlučili se za četiri naslova pa ćemo prvu projekciju filma "Last Night In Soho" gledati ovaj četvrtak, 6. listopada u dvorištu škole


Slijede filmovi "Billie Eliot" u petak, 7.listopada. Idući tjedan nastavljamo s filmovima "Ljeto kad sam naučila letjeti" kojeg ćemo gledati u četvrtak, 13. listopada i "Wild Tales" kojim zaključujemo ovogodišnju Srednju Kino Zonu u petak, 14. listopada, rekla je u našem programu Elena Šarunić, učenica Prirodoslovno grafičke škole, koja od prošlog ljeta volontira u Kino Zoni.


Vođeni idejom da usmjeravaju učenike, dok se sami učenici bave svim fazama predprodukcije i produkcije kina na otvorenom. Kino Zona i profesori Prirodoslovno grafičke škole naišli su na podršku Županije. 


Namjera im je priču širiti i dalje te zadarske učenike i uopće mlade generacije uvoditi u svijet filma kako bi sami kroz praksu naučili i danas sutra nastavili raditi posao za koji se trenutno školuju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.