Hrvatski radio

Radio Zadar

Prva koncertna izvedba: Elvis Stanić Group predstavili svoj novi album Insomnia

22.04.2022.

23:50

Autor: tpajkin

Elvis Stanic Group u Providurovoj

Elvis Stanic Group u Providurovoj

Foto: Toni Pajkin / Radio Zadar

Poziv da sudjeluju u događanjima uz otvorenje Dviju palača i predstavljanju novog zadarskog koncertnog prostora u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, gitarist Elvis Stanić i njegova skupina iskoristili su za svoj prvi izlazak na scenu uživo s novim materijalom kojega su stvarali za vrijeme pandemije.


Novi albuma nazvan Insomnia - nesanica izlazi za koji dan, a u Zadru je premijerno predstavljen.

Sam Stanić o novom materijalu kaže da je vrijeme pandemije, a posebno izoliranost imala velik utjecaj na materijal koji su skladali. Stvaranje je "najiskreniji odraz naših duša što su proživljavale" za vrijeme trajanja koronavirusa. To donijelo jedan novi zvuk, odmak od svega što smo stvarali dotada, kaže Stanić . 

Istaknuo je da mu se čini da se na neki način vratio onome što ga je odredilo i na njega utjecalo kao mladog jazz gitaristu, a to je zvuk jazz fusiona sedamdesetih i osamdesetih spomenuvši Wheather Report te Mahavishnu Orchestra. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Kulturoskop

Svakog utorka i četvrtka u Kulturoskopu od 16.15 sati s vama je Maja Milin. Donosi vam pregled događaja i novosti u kulturnom životu Zadra, Zadarske županije i Hrvatske. Razgovore s umjetnicima, osvrte i najave.

Poslušajte u Slušaonici