Hrvatski radio

Radio Zadar

Prvi koncert u Polivalentnoj dvorani Providure: Jazz orkestar HRT-a s Hauserom i Victorom Goinesom američkim saksofonistom

22.04.2022.

01:22

Autor: tpajkin

Jazz orkestar HRT-a i Victor Goines

Jazz orkestar HRT-a i Victor Goines

Foto: Toni Pajkin / Radio Zadar

Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem Mirona Hausera s Victorom Goinesom, američkim saksofonistom, klarinetistom i skladateljem ispunio je novu Polivalentnu dvoranu Providurove palače zvukom jazz-a. Svojevrsnim povijesnim pregledom jazz izričaja ilustriran skladbama najpoznatijih skladateljskih imena iz razdoblja kroz koje smo provedeni svirkom zagrebačkih jazzista s njihovim uglednim gostom.

Koncert Providurova Jazz orkestar HRT-a i Victor Goines

Koncert Providurova Jazz orkestar HRT-a i Victor Goines

Foto: Toni Pajkin / Radio Zadar

Victor Goines, američki saksofonist, klarinetist i skladatelj nazvao je svoj program "Crescent City" djelo koje je posvetio New Orleansu, svom rodnom gradu, čija je izvedba imala svjetsku premijeru u siječnju 2014. u Jazz u Lincoln Centru u New Yorku, a saksofonist Branford Marsalis svirao je solo dionicu koju je Goines kreirao za njega. Goines, član je čuvenog Wynton Marsalis Septeta, a surađivao je s mnogim glazbenicima, među najpoznatijima i s Ray Charlesom, Bobom Dylanom, Dizzyjem Gillespiem, Lennyem Kravitzom, Dianaom Ross i Steviem Wonderom. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.