Hrvatski radio

Radio Zadar

Robert Bošković: "Trebamo biti ponosni što zahvaljujući Bruni Bjelinskom imamo hrvatskog Petra Pana"

03.07.2022.

14:14

Autor: Maja Milin

Robert Bošković

Robert Bošković

Foto: PR foto / -

Tri dana dijele nas od glazbeno-scenskog spektakla, adaptacije baleta Brune Bjelinskog "Petar Pan" kojeg ćemo na otvorenju 62. Glazbenih večeri u sv. Donatu gledati u izvedbi glumaca Kazališta lutaka Zadar, plesačica Glazbene škole Blagoje Bersa i profesionalnih plesača iz Beograda. Simbolično, simfonijskim orkestrom HRT-a ravnat će sin Brune Bjelinskog, Alan dok je izbor redatelja pao na Roberta Boškovića. 

Gostujući u programu Radio Zadra, Bošković je rekao kako će izvedba "Petra Pana" u Zadru biti svojevrsna praizvedba jer je djelo 1966. godine originalno postavljeno kao balet u HNK Zagreb. Premda velik zalogaj za mali ansambl KLZ, za Boškovića je rad na "Petru Panu" bio zanimljiv, kreativan i izazovan, ali kako kaže, u dosadašnjoj je karijeri radio i na puno većim projektima i s daleko većim ansamblima.


Glumom se bavi od svoje sedme godine, a u rodnom se Dubrovniku prvi put okušao u režiji na Mozartovoj operi "Cosi fan tutte" kao asistent redatelju Krešimiru Dolenčiću. Dvadesetu obljetnicu karijere lani je obilježio režijom Verdijeve opere "Lombardijci" na Splitskom ljetu, a posljednjih sedam godina većinom režira opere, operete i mjuzikle u kazališnim kućama u Hrvatskoj i susjednim zemljama. 


Probe uoči praizvedbe "Petra Pana" na zadarskom Forumu

Probe uoči praizvedbe "Petra Pana" na zadarskom Forumu

Foto: Robert Bošković / -

U godini kad obilježavamo 30. obljetnicu smrti Brune Bjelinskog, Zadrani će 6. srpnja svjedočiti spektaklu na Forumu, adaptaciji "Petra Pana"  - spoju kazališne glume, lutaka, suvremenog plesa i klasične glazbe, uz izravan prijenos na HR3 i HRT3. Početak je u 21 sat.


Poslušajte što je o predstavi rekao redatelj Robert Bošković

Robert Bošković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.