Hrvatski radio

Radio Zadar

07:44 / 24.10.2016.

Autor: HRT centar Zadar

Šibenčani u Zadru s knjigom i pjesmom

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U zadarskoj Gradskoj loži s početkom u 19 sati dvostruka promocija - javnosti će biti predstavljena knjiga "MOJ ŠIBENIK DUŠU IMA", šibenskog novinara Ive Mikuličina i CD „KAD TI TILO OPET PRIDAM" ženske klape Skradinke.

Moderator programa bit će novinar Slobodne Dalmacije Dražen Žura, a prezenter šibenski novinar i glazbeni kritičar Zoran Ševerdija.

Knjiga MOJ ŠIBENIK DUŠU IMA predstavlja gotovo autobiografski zapis njezina autora Ive Mikuličina, poznatog šibenskog novinara, sportskog djelatnika i glazbenika. To je knjiga o njegovim dojmovima s brojnih putovanja, utakmica, festivala i koncerata, u kojoj autor iskreno potencira ljubav prema rodnom gradu, ali i Dalmaciji. Knjiga, koja je dosad prodana u više od tisuću primjeraka.

           Nemoguće je pisati o Šibeniku, a da se ne dotakneš Splita i Zadra. Kako pisati o Draženu Petroviću, a da ne spomeneš Stojka Vrankovića ? - kaže Ivo Mikuličin.
Središnje osobe u Mikuličinovoj knjizi svakako su dvojica legendarnih Šibenčana. Arsen Dedić i Dražen Petrović. Obojica su bili iskreni prijatelji s autorom knjige, pa ćete u njoj otkriti bezbroj detalja, nepoznatih široj javnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.