Hrvatski radio

Radio Zadar

Splitski DADA-nti u Zadru

12.07.2013.

08:13

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Po prvi put u Zadru gostuju 'DADAnti - udruga za promicanje ekperimentalnih umjetnosti' iz Splita. Ugostit će ih zadarski pisci iz udruge ZaPis u Studentskom klubu Božo Lerotić, ove subote, 13. srpnja s početkom u 20.30 sati.

Udruga DADAnti kontinuirano radi od početka 2011. i od tada  svakog ponedjeljka na redovitim večerima članovi i gosti predstavljaju svoj rad i stvaralaštvo.

Brojne su aktivnosti ove udruge; od ugošćavanja umjetnika iz drugih sredina, preko organizacija koncerata, sudjelovanja na festivalima, izdavačke djelatnosti, strip radionica, organiziranja izložbi itd. Gotovo da nije bilo ni jedne značajnije manifetacije tog tipa u Splitu i šire, a da DADAnti nije sudjelovao.

Program u Zadru obuhvatit će performans, predstavljanje tiskanih izdanja članova udruge DADAnti i to 4 zbirke poezije autora; Franka Bušića, Andrije Crnkovića, Hrvoja Bubića i Željka Barišića. DADAnti pripremaju i dva preformansa; Kvartovski Hamlet i Moody's & Fitch.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.