Hrvatski radio

Radio Zadar

Što ćemo gledati i slušati na Zadarskom kazališnom ljetu?

18.06.2020.

12:29

Autor: Radio Zadar

Što ćemo gledati i slušati na Zadarskom kazališnom ljetu?

Što ćemo gledati i slušati na Zadarskom kazališnom ljetu?

Foto: - / -

U četvrtak, 2. srpnja predstavom Gogoljeve "Kabanice" otvara se 26. Zadarsko kazališno ljeto. Zbog okolnosti uvjetovanih epidemijom koronavirusa ovogodišnji program Ljeta je kraći, traje do 29. srpnja i donosi 8 predstava i dvije plesne izvedbe.

Zadarsko kazališno ljeto bit će otvoreno predstavom KABANICA Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u koprodukciji Drame plus i HNK Zadar. Režiju potpisuje Vinko Radovčić: Suvremena predstava, zanimljiva kombinacija fizičkog i dramskog teatra, performansa sa zanimljivim mladim glumcima. Drago mi je što ćemo pogledati i predstavu Kazališta lutaka "Pazi što govoriš" koja zbog pandemije nije doživjela matineju jer je prekinuta nakon premijere.

Program Kazališnog ljeta odvijat će se na 3 lokacije - Kazalištu lutaka, lapidariju Narodnog muzeja i HNK Zadar. Ravnatelj kazališta Renato Švorinić ističe kako se još prije mjesec dana nisu ni nadali da bi ovogodišnje Kazališno ljeto uopće moglo i održati: Želio bih naglasiti da su 50 posto programa zadarski umjetnici. Vodili smo se i smjernicama Ministarstva kulture da se što više angažiraju domaće snage. To mi je jako drago i volio bi da i u budućnosti taj postotak bude i veći.
Nakon "Kabanice" slijedi nekoliko predstava i dvije plesne koje priređuje Zadarski plesni ansambl.
Sastavni dio Zadarskog kazališnog ljeta je i trodnevni Zadar Jazz and blues festival koji od 22. do 24. srpnja donosi zanimljive koncerte u dvorištu Muzeja antičkog stakla.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.