Hrvatski radio

Radio Zadar

Studenti - prijavite se na književni natječaj udruge Ludens

03.02.2022.

11:27

Autor: Iva Rogić

Vladimir Tomaš

Vladimir Tomaš

Foto: Iva Rogić / Radio Zadar

Književna udruga Ludens raspisala je natječaj za drugi broj kategoriziranog časopisa "Ludens" u kojem mogu sudjelovati svi zainteresirani studenti iz cijele Hrvatske i okolice. 

Književna udruga "Ludens" okuplja studente Odjela za kroatistiku i rusistiku te studente srodnih studijskih grupa s ciljem organizacije različitih kulturno-umjetničkih programa poput književnih večeri, književnih debata, književnih susreta, projekcija filmova te studentskih konferencija.


Jedan od glavnih ciljeva udruge je otvaranje dijaloga među studentima različitih godina studija, pružanje informacija potencijalnim studentima te suradnja sa sličnim organizacijama na Sveučilištu te šire.


Gostujući u programu Radio Zadra, član udruge Ludens Vladimir Tomaš kaže kako su kao udruga dosada predstavljali brojne autore: 


"Predstavljali smo autore poput Marka Pogačara, Marka Tomaša, Anite Pajević, Sanje Kovačević, Kristijana Novaka, Krune Lokotara..." 


Na natječaj koji su raspisali mogu se prijaviti svi studenti do 1. svibnja 2022. godine: 

"Natječaj je objavljen prije nekoliko dana. Malo smo proširili kategorije koje ćemo razmatrati: stručni radovi iz književnosti, stručni radovi iz jezika, poezija, proza, drama, književna i jezična kritika, književni prijevodi i osvrti na filmove, serije, knjige. Radovi moraju biti na hrvatsko, bosanskom ili srpskom jeziku. Teme su potpuno slobodne, osobito kad su stručni radovi i kritike u pitanju, a poetski, prozni i dramski radovi mogu se objaviti pod pseudonimom.

Vladimir Tomaš

Oni radovi koji prođu natječaj bit će kasnije objavljeni u drugom izdanju kategoriziranog časopisa "Ludens". Radovi se šalju na eletroničku poštu urednistvoludens@gmail.com do kraja travnja. 


Tomaš je za kraj dodao: 


"Nadamo se iz udruge da će ovakvi natječaji postati tradicija. Trebalo nam je dugo da pokrenemo ovaj projekt, osobito zbog situacije u kojoj se nalazimo. Vjerujem da će već početkom nove akademske godine krenuti prijave za natječaj za treći broj Ludensa." 


Cijeli razgovor možete poslušati na linku:

Vladimir Matoš - udruga Ludens

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.