Hrvatski radio

Radio Zadar

Svjetska praizvedba "Hekube" u nastavku Glazbenih večeri u sv. Donatu

09.07.2022.

09:49

Autor: Radio Zadar

Hekuba na Glazbenim večerima u sv. Donatu

Hekuba na Glazbenim večerima u sv. Donatu

Foto: PR foto / -

Nakon svečanog otvorenja 62. Glazbenih večeri u Sv. Donatu, slijedi ciklus Suvremenost rane glazbe kojeg umjetnički, od prošloga ljeta, osmišljava i vodi Katarina Livljanić, a koji će biti otvoren novim projektom Hekuba, u utorak 12. srpnja u 21 sat u crkvi sv. Donata.

Riječ je o svjetskoj premijeri dosad najambicioznijeg programa uglednoga pariškog ansambla Dialogos, glazbenoj predstavi Hekuba, prema tekstu Marina Držića i Lodovica Dolcea, u kojoj se, u izvedbi ansambla Dialogos pod vodstvom Katarine Livljanić i Kantadura pod vodstvom Joška Ćalete, u režiji Sande Hržić svevremenska snaga grčkog mita susreće s venecijanskom renesansnom finoćom i hrapavom silinom Dalmacije na pragu Otomanskoga carstva.


Riječima umjetničke ravnateljice Livljanić, ciklus Suvremenost rane glazbe predstavlja mnogo više od nekoliko koncerata - on predstavlja važan korak povjerenja u zadarsku publiku kojoj želimo predstaviti ono najbolje, no i najkontroverznije i najprovokativnije što u svijetu rane glazbe danas postoji.


Ulaznice za koncerte Glazbenih večeri u Sv. Donatu dostupne su online kao i na info pultu II palače, svakim danom (osim nedjelje) od 11 do 13 i 19 do 21 sat. Na dan koncerta blagajna radi od 11 do 13 sati, te ispred koncertnog prostora od 20 do 21 sat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.